oktober 12, 2018 / Nieuws

Praktijkstage bij HellermannTyton, divers, uitdagend en leuk!

Praktijkstage bij HellermannTyton, divers, uitdagend en leuk!

HellermannTyton staat midden in de samenleving en levert niet alleen inventieve oplossingen in kabelmanagement aan professionals, maar draagt ook een steentje bij aan het onderwijs. Dit doen wij door het aanbieden van trainingen in onze HellermannTyton ACADEMY, het ondersteunen van bijvoorbeeld studententeams en kunstprojecten op scholen en door het aanbieden van stageplaatsen. Dit doet HellermannTyton zowel nationaal als internationaal. Luciano vertelt over zijn stage bij onze Oostenrijkse collega’s.

Voor Luciano was er deze zomer geen Caribische zon, maar kabelspaghetti. Luciano studeert internationale bedrijfsadministratie aan de Wirtschafts Universität van Wenen. Daar leert hij op alles over marketing, boekhouding, controlling en verkoop, maar wel alleen de theorie. Dat wilde hij ook eens in de praktijk te gaan brengen.
Om in korte tijd kennis te maken met diverse activiteiten, zocht hij een praktijkstage waarin hij op meerdere afdelingen zou kunnen werken.
Dat vond Luciano bij HellermannTyton in Wenen: een praktijkstage, waarin hij op veel afdelingen kan meehelpen en ervaring op kan doen.

Wij vroegen Luciano wat hij tijdens zijn stage beleefd heeft en wat hem daarbij aansprak:

Waarom koos je juist HellermannTyton uit voor een praktijkstage?

Toen ik met mijn medestudenten over verschillende stageplaatsen sprak, vertelde een vriend me over zijn interessante stage bij HellermannTyton. David werkte in het verleden al voor het bedrijf en was er zo enthousiast over, dat ik direct solliciteerde naar de praktijkstage.

Op welke afdeling heb je gewerkt?

De eerste helft van mijn stage bracht ik door in het Marketing & Productmanagement en de andere helft bij de Verkoop Binnendienst. Ook mocht ik in het dagelijkse werk van een boekhouder duiken, waarin ik me verrassend goed kon integreren. Een kort uitstapje naar de afdeling Kwaliteitsmanagement zorgde voor extra afwisseling.

Hoe was je eerste dag?

Mijn eerste dag begon met een zeer vriendelijke ontvangst door het afdelingshoofd voor marketing-, IT- en productmanagement, Stephan Prisching. Hij stelde mij het bedrijf en het productassortiment en gaf uitleg over mijn toekomstige taken.

Na een hartelijk voorstelrondje met alle collega’s ging ik aan de slag. Ik kreeg als snel mijn eerste opdracht en daar kon ik direct goed ondersteuning in bieden.

Wat waren je werkzaamheden tijdens de praktijkstage?

Voller Einsatz bei der Gestaltung neuer Werbemittel
Volledige inzet bij het vormgeven van nieuwe reclamemiddelen.

Op de marketingafdeling werkte ik mee aan de ontwikkeling van nieuwe reclamemiddelen en monsterassortimenten. Bij een groot sportevenement in Slovenië was ik betrokken bij een branding-actie. Ook kreeg ik gelegenheid om nieuwe inzichten in social media-marketing te verzamelen, bijvoorbeeld over het bereik en de doelgroepanalyse via diverse kanalen. Deze blogbijdrage heb ik ook geschreven.

Ik mocht het Productmanagement ondersteunen bij het maken van product- en toepassingsvoorbeelden. Ook deed ik mee aan een producttraining in de HellermannTyton ACADEMY. Daarbij leerde ik veel over de producten, hun toepassing en fabricage. Ik was heel erg verrast door de grote variatie aan producten. Bij deze training leerde ik veel over branchespecifieke eisen aan de individuele artikelen, vooral in de luchtvaartsector en de automobielindustrie. Het beviel me heel erg goed dat ik zelf veel kon proberen, zoals het afbinden van bundelbanden met  pneumatisch verwerkingsgereedschap of het krimpen van een krimpkous met een hetelucht pistool.

Op de Boekhouding kon ik een aantal administratieve taken op me nemen en voerde ik facturen in in het SAP-systeem.

Op de afdeling Verkoopbinnendienst kreeg ik een indruk van het dagelijkse klantencontact, de klantenservice en het klachtenmanagement, alles binnen een SAP-omgeving.

Waarom was de praktijkstage voor jou de moeite waard?

Interessante Produktschulung in der ACADEMY
Interessante producttraining in de ACADEMY

Bedrijfssoftware als SAP vormt een zwaartepunt in mijn studie, en daarom was de tijd bij HellermannTyton voor mij zeer zinvol. Bedrijfssoftware die op grote schaal alle dataregistratie en de verwerking overneemt en als “centraal brein” van een firma beschouwd kan worden, is op lange termijn heel erg nuttig.

Omdat de onderneming pas sinds kort met deze software werkt, kreeg ik de unieke gelegenheid betrokken te zijn bij de eerste fase van een dergelijke uitgebreide, interne omschakeling.

Ik weet zeker dat ik ook in de toekomst met dit soort bedrijfssoftware zal worden geconfronteerd en kon me daarmee de eerste praktische kennis en ervaring eigen maken.

Wat is jou in deze tijd goed bevallen?

Kühle Erfrischung am heißesten Tag des Jahres
Koele verfrissing op de warmste dag van het jaar

Ik zal me vooral de werksfeer nog lang blijven herinneren. Ik heb me vanaf de eerste dag heel erg prettig gevoeld. De lunchpauzes werden altijd samen doorgebracht en er werd over de meest uiteenlopende onderwerpen gepraat.

HellermannTyton is meer dan een firma in Wenen. Als wereldwijd opererend concern kan worden gesteld dat de locatie Wenen een sleutelrol speelt in de Midden- en Oost-Europese markt. Ik had de mogelijkheid inzicht te krijgen in de organisatie en de uitdagingen van een internationale onderneming, zoals taalbarrières, juridische aspecten, logistiek en landspecifieke eisen aan de producten.

Ik zie mezelf in mijn toekomstige loopbaan niet alleen in Oostenrijk. Daarom ben ik blij, dat ik nu al deze ervaringen kon verzamelen, die voor mij en mijn toekomstige werkzaamheden heel belangrijk zullen zijn.

Welk moment zal jij je nog lang blijven herinneren?

Op de warmste dag van het jaar werd er op een rondje ijs voor iedereen getrakteerd (c;

Zou jij een praktijkstage bij HellermannTyton aanbevelen?

Ja, zeker. Ik had de boeiende tijd bij HellermannTyton niet willen missen. En daarom kan ik ook iedereen adviseren om zelf ervaring op te doen tijdens een praktijkstage bij HellermannTyton.

Wil je meer weten over stagemogelijkheden binnen HellermannTyton? Stuur dan een email met je motivatie en cv naar Rik Vroege, Managing Director. HellermannTyton, midden in de samenleving, dat maakt HellermannTyton Dat maakt HellermannTyton MADE FOR REAL!  

#3767

Beoordeel dit artikel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.