augustus 24, 2018 / Nieuws

De verbinders van HellermannTyton

De verbinders van HellermannTyton

Daan Koning, product manager / HellermannTyton ACADEMY

Specialisten uit diverse branches kunnen vertrouwen op de oplossingen van HellermannTyton. Dagelijks doen engineers, inkopers en andere technici vanuit België en Nederland een beroep op onze slimme producten, handige tools en specialistische kennis bij de meest uiteenlopende uitdagingen op het gebied van bekabeling en connectiviteit. En hoewel ons werk een technisch fundament heeft, blijft het natuurlijk altijd mensenwerk: achter elk product, iedere oplossing of toepassing zit een gezicht. In deze serie stellen we je graag voor aan de Verbinders van HellermannTyton.

Daan Koning, product manager

Daan Koning (1969) is productmanager bij HellermannTyton. In de praktijk betekent dit dat Daan zijn enorme hoeveelheid technische kennis en ervaring inzet voor het vinden van oplossingen voor bekabelingsvraagstukken. Altijd maatwerk. En dat is precies waar je Daan ’s nachts voor mag wakker maken.

Advies voor maatwerk in kabelmanagement

Maatwerk leveren is lastig vanachter een bureau. Niet zelden reist Daan mee met het salesteam om bij een opdrachtgever een specifieke situatie te bekijken en ambities te bespreken. “Een producent van autobussen vroeg ons mee te denken over een prachtproject. Een van hun eindklanten, een grote  vervoersmaatschappij, legt de lat hoog als het om duurzaam busvervoer gaat. De vervoerder besloot een groot deel van haar vloot te vervangen door elektrische en hybride autobussen. Onze klant kreeg een gedeelte van deze opdracht vergund en schakelde ons in om mee te denken over het productieproces.” Daan deed onderzoek naar hoe het proces zo efficiënt mogelijk kon worden opgetuigd. Hij ving zijn adviezen in een rapport waarmee de engineers vervolgens de productielijn konden inrichten.

Het verbeteren van processen is een rode draad in het werk van Daan. “Ik vind het een sport om installaties zó in te richten dat er kwalitatief en economisch het meest profijt uit wordt gehaald. Enerzijds doen we dat door logisch na te denken, anderzijds voegen we soms kleine veranderingen toe. Steeds vaker zijn die verbeteringen nodig door strengere wetgeving op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. Zo heb ik recent een producent van voedselverwerkende machines geadviseerd om met detecteerbare labels te gaan werken.”

Kennisoverdracht in de HellermannTyton ACADEMY

Daan traint collega’s in de HellermannTyton ACADEMY
Daan traint collega’s in de HellermannTyton ACADEMY

HellermannTyton is niet alleen ontwikkelaar van slimme bekabelingsproducten, maar geldt ook al jaren als een betrouwbare kennispartner op het gebied van connectiviteit en installatietechniek. In het overdragen van die kennis speelt Daan een belangrijke rol. “Onze kennis hebben we ondergebracht in de HellermannTyton Academy: een heus opleidingsinstituut voor iedereen die met onze producten in aanraking komt. Er worden realistische werksituaties nagebootst en er kan met al onze producten getraind worden. De Academy ontvangt klanten, gebruikers en studenten van technische scholen die in groepsverband of individueel leren werken met materialen en tools. En ook onze eigen mensen komen hier geregeld hun kennis bijspijkeren.”

Praktijkervaring in productontwikkeling

Maar Daan doet meer dan kennis overdragen. Tijdens zijn bezoeken aan opdrachtgevers háált hij specifieke kennis uit de markt. “Het zijn uiteindelijk de gebruikers die ons op het spoor zetten van innovaties. Zij lopen in de praktijk tegen zaken aan die ik kan terugkoppelen aan onze ontwikkelteams in Duitsland en Engeland. In sommige gevallen leidt dat tot een nieuw product in onze catalogus. Zo komen we steeds dichterbij de perfecte oplossing voor elk vraagstuk in kabelmanagement.”

Verbinden. Het zit ons in het bloed. En we maken er werk van. Niet alleen met onze producten, maar ook door samen te werken met mensen. Met u en met vele anderen. Dat levert duurzame relaties, mooie innovaties en slimme oplossingen op. In diverse landen en talloze marktsegmenten. En omdat we niet graag stilzitten, zijn we continu bezig met het optimaliseren van onze producten, toepassingen en dienstverlening. Meer weten? Klik hier!

#3480

Beoordeel dit artikel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.