Juni 25, 2018 / Nieuws

De verbinders van HellermannTyton

De verbinders van HellermannTyton

Herman Matser, European Project Manager Electrical Installation

Specialisten uit diverse branches kunnen vertrouwen op de oplossingen van HellermannTyton. Dagelijks doen engineers, inkopers en andere technici vanuit België en Nederland een beroep op onze slimme producten, handige tools en specialistische kennis bij de meest uiteenlopende uitdagingen op het gebied van bekabeling en connectiviteit. En hoewel ons werk een technisch fundament heeft, blijft het natuurlijk altijd mensenwerk: achter elk product, iedere oplossing of toepassing zit een gezicht. In deze serie stellen we je graag voor aan de Verbinders van HellermannTyton.

Herman Matser, technicus pur-sang

Met zijn indrukwekkend curriculum vitae is Herman Matser (1959) gerust een senior specialist te noemen. De in Westervoort geboren Matser studeerde werktuigbouwkunde aan het toenmalige Versfelt Ghijssen College in Utrecht en vervulde sindsdien de meest uiteenlopende functies bij diverse bedrijven. Door zijn loopbaan vormde connectiviteit de rode draad. “Ik werkte onder meer als Field and Service Engineer bij een bedrijf dat gasturbines ontwikkelt en ik was geruime tijd werkzaam bij een producent van kabelmoffen. Door mijn achtergrond als ontwikkelaar was ik ook vaak betrokken met productpresentaties en trainingen bij klanten.”

Die huidige functie is een hele mond vol: Herman werkt sinds 2015 bij HellermannTyton als European Project Manager Installation. De functietitel verraadt Hermans internationale focus: “Mijn bureau staat weliswaar in het kantoor van HellermannTyton in Amersfoort, maar mijn werkveld beperkt zich niet tot Nederland en België. Ik ben regelmatig ver buiten onze landsgrenzen te vinden. Door mijn brede kennis en ervaring word ik door diverse Europese zusterorganisaties ingezet op speciale projecten.”

RELICON-specialist

Herman is tevens Product Specialist van RELICON, al jaren dé ontwikkelaar van hoogwaardige kabelmoffen. HellermannTyton voegde het merk in 2015 toe aan haar leveringsprogramma, waardoor aanbod en dienstverlening nog completer werden. “Een mof is eigenlijk niet meer dan een bescherming van een laspunt van twee kabels. Het principe van de mof is al enorm oud. In mijn werk als Field Support Engineer kwam ik in de grond wel eens gietijzeren exemplaren van honderd jaar of ouder tegen. Die oude moffen bestonden uit twee gietijzeren schalen die met bouten en moeren aan elkaar gezet waren. Tegenwoordig maken we ze niet meer van gietijzer maar van duurzame kunststoffen. Daarbij zijn onze moffen een stuk gemakkelijker in gebruik. Het is letterlijk in elkaar klikken en klaar. En door de mof af te vullen met bijvoorbeeld giethars of gel maakt een installateur in een handomdraai een ijzersterke, permanente verbinding – die onder álle omstandigheden intact blijft.”

Herman is een veelzijdig mens. Ontwikkelaar, product specialist en vraagbaak. Maar ook fotomodel en filmster. Maar vooral buiten beeld, vaak zijn alleen zijn handen zichtbaar. Herman staat namelijk regelmatig model voor productfoto’s, beeldmateriaal voor handleidingen en videoclips.

RELICON, betrouwbare verbindingen ook voor de toekomst

De RELICON-lijn omvat zo’n 1.000 producten, waaronder giethars– en gelmoffen, geschikt voor de meest uiteenlopende industrieën, situaties en voltages tot en met 1.000 Volt. En er komen nog altijd nieuwe toepassingen bij. “De ontwikkelingen gaan enorm snel. Eventuele decentralisatie, E-mobility en zeker hernieuwbare energie zorgen in de nabije toekomst voor veranderende netwerken en daarmee ook strengere eisen aan kabelmanagement. De producten van RELICON ontwikkelen in hetzelfde tempo mee. En dat is precies waarom dit werk blijft boeien.”

Verbinden. Het zit ons in het bloed. En we maken er werk van. Niet alleen met onze producten, maar ook door samen te werken met mensen. Met u en met vele anderen. Dat levert duurzame relaties, mooie innovaties en slimme oplossingen op. In diverse landen en talloze marktsegmenten. En omdat we niet graag stilzitten, zijn we continu bezig met het optimaliseren van onze producten, toepassingen en dienstverlening. Meer weten? Klik hier!

#3800

Beoordeel dit artikel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.