februari 16, 2018 / Nieuws

Van leverancier naar professioneel verbinder

Van leverancier naar professioneel verbinder

Verbinden. Het zit ons in het bloed. En we maken er werk van. Niet alleen met onze producten, maar ook door samen te werken met mensen. Met u en met vele anderen. Dat levert duurzame relaties, mooie innovaties en slimme oplossingen op. In diverse landen en talloze marktsegmenten. En omdat we niet graag stilzitten, zijn we continu bezig met het optimaliseren van onze producten, toepassingen en dienstverlening. We praten u even bij.

MADE FOR REAL -Stilstaan bij het kleine begin en een blik op de toekomst als professionele verbinder

Alles dient een doel. Dat klinkt als een open deur, maar als je er goed over nadenkt, is die overdenking meer dan een mooie zin. Elk product, elke innovatie en elke handeling is gericht op een ontwikkeling. Een beweging. Of een verbetering. Die gedachte heeft HellermannTyton begin 2018 omarmd als bedrijfsfilosofie. Onder het motto MADE FOR REAL stellen we onszelf voor als ontwikkelaar, oplosser en verbinder van mensen, processen en installaties. En dat is een belofte waar u ons aan mag houden.

Terugblik: een jaar van groei

Het jaar 2017 was een bijzonder jaar voor HellermannTyton. Groei, ontwikkeling en verdieping stonden hoog op onze agenda. Die groei kende vele gezichten en verschijningsvormen: zakelijk, ruimtelijk én persoonlijk.

Krachtenbundeling

Een belangrijke ontwikkeling was de directiewissel afgelopen zomer.

Op 1 juli 2017 traden Paul Baars en Rik Vroege aan als Managing director en namen daarmee de dagelijkse leiding over van Stephan Jungermann. Rik is al sinds 2005 een vertrouwd gezicht bij HellermannTyton, Paul nam een flinke dosis kennis en ervaring mee vanuit eerdere functies in de elektrotechnische sector.

Vier handen aan het roer; is dat wel slim? Wij vinden van wel. Door krachten te bundelen en de directietaken te verdelen kunnen we beter en adequater inspelen op de ontwikkelingen in onze markt.

Opschaling

Groei is prachtig, maar nooit een doel. Toch was groei een belangrijk thema voor HellermannTyton. Het team werd uitgebreid van tien naar twaalf mensen, waardoor we onze opdrachtgevers sneller van dienst kunnen zijn. En om het contact nog persoonlijker te maken hebben we de buitendienstwerkzaamheden geïntensiveerd.

In Nederland bedient HellermannTyton nu niet twee, maar drie regio’s. Naast André Beelen en Roy Salomons is Ko Zoontjens aangetreden als Accountmanager. En in België werd Dieter Thollebeek bevorderd van promotor tot Junior Accountmanager. Dus wilt u sparren over oplossingen of meer weten over bepaalde producten? We schuiven met plezier bij u aan.

Een zee aan ruimte

Een team heeft ruimte nodig om te kunnen excelleren. Een groter team heeft dus méér ruimte nodig. Het kantoor van HellermannTyton is dan ook verdubbeld in oppervlakte: van 150 naar 300 vierkante meter.

Hier zijn niet alleen royale werkplekken gecreëerd, maar is ook een permanente vergader- en demonstratieomgeving ontstaan. Over deze HellermannTyton Academy vertellen we verderop meer.

Kennis en kunde

HellermannTyton wil het werk van technici makkelijker en efficiënter maken. Dat doen we door slimme producten te ontwikkelen. Maar we gaan verder: we produceren praktische gereedschappen, bedenken steeds slimmere toepassingen en werken mee aan innovaties. Door al die processen doen we veel kennis en kunde op – die we maar al te graag delen met onze partners.

Beter en overzichtelijker

De catalogus van HellermannTyton is voor vele professionals een overzichtelijk naslagwerk vol praktische oplossingen voor de meest uiteenlopende bundelingvraagstukken.

Ondanks het feit dat dit boekwerk als zeer gebruiksvriendelijk werd ervaren – inkoopcombinatie Inka bekroonde onze catalogus in 2009 nog met zilver – hebben we toch nog verbeterpunten kunnen vinden.

Zo is de navigatie geoptimaliseerd en hebben we de leesbaarheid verbeterd. Zilver is mooi, maar we gaan natuurlijk voor goud.

Heldere instructievideo’s

Hoe makkelijk is het om een bundelband te bevestigen? Hoeveel tijdwinst is er te behalen als je het juiste gereedschap bij de hand hebt? Een overzichtelijke catalogus is één, maar hoe breng je gebruiksgemak onder woorden? Precies, dat gaat bijna niet. Gelukkig beschikt HellermannTyton sinds medio oktober over een eigen videokanaal met heldere instructiefilms. In de demonstratievideo’s van HellermannTyton INSIDE komen gebruiksgemak en toepasbaarheid van de producten beeldend aan de orde.

HellermannTyton ACADEMY

The proof of the pudding is in the eating. Dat geldt zeker voor de praktische producten van HellermannTyton. De meerwaarde van onze oplossingen ervaar je het best als je ermee werkt. De HellermannTyton Academy voorziet ruimschoots in die behoefte. Onze praktijkruimte is permanent uitgerust met realistische opstellingen en alle benodigde gereedschappen. De Academy is een ideale testomgeving waar niet alleen eindgebruikers, maar ook distributiepartners en onderwijsinstellingen van harte welkom zijn om krimpkous, bundelbanden, kabelbescherming en giethars- en gelmoffen naar hartenlust te gebruiken, te proberen en te testen.

23 februari: opening HellermannTyton Academy

Noteert u 23 februari 2018 vooral vast in uw agenda, op die datum vindt onze open dag plaats Hét moment om informeel bij te praten, vakgenoten te ontmoeten en kennis uit te wisselen. Verwacht een goedgevuld programma vol entertainment, leerzame instructies en presentaties. En nee, u gaat zeker niet met een lege maag naar huis. Op die dag wordt tevens de HellermannTyton Academy feestelijk in gebruik genomen.

Ook leuk: tijdens de open dag tonen studenten van de Technische Universiteit Delft hoe zij kabelmanagement integreren in de elektrische raceauto van morgen. Niet toevallig dat HellermannTyton al jaren materiaal- en kennissponsor van dit raceteam is.
Wilt u meer weten over deze opendag of over de HellermannTyton Academy? Neem dan gerust contact met ons op via emailopendag@HellermannTyton.nl.

Ontmoeten mag!

Het kan natuurlijk gebeuren dat u op 23 februari geen tijd hebt om naar Amersfoort toe te komen. Weet dan dat u ook op andere dagen van harte welkom bent. En als dat lastig gaat is er nog geen man overboord. We waren de afgelopen maanden op diverse vakbeurzen en congressen te vinden, waaronder Railtech, het Auto ID Event en Elektro 2017. Ook het komende jaar gaat u HellermannTyton zeker tegenkomen op specialistische vakevenementen.

Daarnaast gaat de HellermannTyton InnoVan op tournee: gedurende twee maanden rijdt onze volledig uitgeruste bus kriskras door het land voor presentaties en demonstraties. Benieuwd naar wanneer we bij u in de buurt zijn? Hou de website in de gaten voor de tourdata.
Trouwens, de InnoVan staat ook te pronken op onze open dag!

Geen glazen bol, wel een visie

Achteromkijken is soms prettig en zinvol. Maar resultaten uit het verleden vertellen weinig over de toekomst. Laat staan dat ze garanties geven.

Maar we weten wel íets over wat ons te wachten staat.

HellermannTyton was het afgelopen jaar betrokken bij een aantal belangrijke ontwikkelingen die zeker gevolgen zullen hebben voor de toekomst.

 

Verbinder van draadloze systemen

Het klinkt misschien een beetje gek, maar als specialist in kabelmanagement spelen we een grote rol bij de ontkabeling van veel installaties. Bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s, onbemande vliegtuigen en zelfsturende systemen is een enorme hoeveelheid bekabeling en bedrading nodig. Zowel binnen het voertuig als in de infrastructuur. Binnen diverse maakindustrieën zien we dan ook een gebruikstoename van HellermannTyton-oplossingen. We geloven dat deze ontwikkelingen de komende jaren zullen doorzetten en meer invloed gaan hebben op ons productaanbod.

Duurzame materialen

Verantwoord materiaalgebruik en de zoektocht naar alternatieve materialen zijn belangrijke gespreksonderwerpen binnen HellermannTyton.

Onze ontwikkelaars zijn dan ook trots om te vermelden dat we een serie kabelbinders hebben vervaardigd uit 100% polyamide 11, een duurzaam alternatief voor polyamide.

De kunststof wordt geproduceerd uit de vrucht van de ricinus communis, ofwel  de wonderolieboom, en geldt als een ideale grondstof voor ijzersterke toepassingen met een ongekende UV-bestendigheid.

Ontmoeting

We hebben een hoop besproken. Maar er bleef nog veel meer onbesproken. We hopen u dan ook te zien op onze open dag op 23 februari 2018. We zijn overigens dit jaar ook weer te vinden op vakbeurzen en seminars. Daarnaast trekt de InnoVan Tour de komende maanden door het land. Natuurlijk bent u ook altijd welkom op ons kantoor in Amersfoort.

Team HellermannTyton

#

 

Beoordeel dit artikel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.