November 29, 2017 / Nieuws

Nieuwe toepassing van HelaTape Flex isolatietape

Nieuwe toepassing van HelaTape Flex isolatietape

HelaTape Flex van HellermannTyton is niet alleen uitermate geschikt voor installateurs en technici. De jonge kunstenaars van het Gerrit Rietveld College maakten ook graag gebruik van onze isolatietapes. Niet voor het isoleren, bundelen of bevestigen van bekabeling, maar juist voor de strakke lijnen en kleuren. HellermannTyton sponsorde deze isolatietapes voor een van hun lesprogramma’s, waarin de leerlingen van het Gerrit Rietveld College dichterbij Mondriaan kwamen.

Isolatietape van HellermannTyton komt dichter bij Mondriaan

Met het project Beleef De Stijl besteedt het Gerrit Rietveld College aandacht aan het 100 jarig bestaan van de kunstbeweging De Stijl. De jonge kunstenaars maakten met de verschillende kleuren van onze HelaTape Flex, onder leiding van kunstenaar Bonno van Doorn, abstracte kunstwerken op ramen en vloeren van het college. Op deze wijze stonden ze stil bij Mondriaan. In het weekend van 3 november 2017 sloot het Gerrit Rietveld College dit project af met een grote tentoonstelling in en rond de school.

 

Het Gerrit Rietveld College bracht de isolatietape van HellermannTyton dichter bij Mondriaan
Het Gerrit Rietveld College bracht de isolatietape van HellermannTyton dichter bij Mondriaan

 

De gebruikelijke toepassingen van HelaTape isolatietape

HelaTape Flex is een van de vele soorten isolatietapes in het assortiment van HellermannTyton. De tapes zijn betrouwbaar, het is een snel middel voor het repareren van kabels en kan verbindingen afdichten. Ook wordt het gebruikt als visuele waarschuwing voor tijdelijk gelegde kabels of als een goed zichtbare kabelmarkering. De HelaTape isolatietapes worden daarom veel gebruikt door professionals als installateurs en technici.

De verschillende soorten HelaTape isolatietapes

De HelaTape productgroep bevat traditionele PVC isolatietapes met een hoge duurzaamheid. De geleidende tapes zijn voor de afscherming van elk type elektrische verbinding. De brandwerende tapes kunnen tegen hoge temperaturen en zijn bestand tegen water, chemicaliën en uv-straling, terwijl de HelaTape Flex 1000 tot -18 graden goed te verwerken is. De zelfvulkaniserende tapes worden gebruikt voor lucht- en waterdichte afdichtingen en de sterke en weerbestendige textieltapes hebben een zeer hoge treksterkte. Dankzij deze verscheidenheid kan de HelaTape productgroep aan alle eisen voldoen. Diverse certificeringen leveren het bewijs van de hoge kwaliteit van de HellermannTyton isolatietapes.

 

Ziet u ook een nieuwe toepassing voor onze isolatietapes?

Stichting de Stijl in De Stad werd geïnspireerd door het kunstwerk wat onze oud directeur Stephan Jungermann heeft gemaakt tijdens zijn afscheidsfeest. Via De Stijl in De Stad kwamen wij in contact met het Gerrit Rietveld College en hebben wij aangeboden ons HelaTape Flex te sponsoren voor het project. Ondanks de vele toepassingsmogelijkheden van HelaTape isolatietape, zijn wij altijd benieuwd naar nieuwe mogelijkheden. Ziet u nog een nieuwe toepassing? Deel uw idee met ons in het reactieveld hieronder.

Lees nog een blogbijdrage over dit project, zie “HELLERMANNTYTON SPONSORS COLLEGE ART PROJECT” op het “EDGE BLOG” van de Edge Group.

 

#3022

 

Beoordeel dit artikel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.