November 2, 2016 / Nieuws

DUT16: een echte ‘Vliegende Hollander’

DUT16: een echte ‘Vliegende Hollander’

Al meer dan 35 jaar hebben studenten wereldwijd hun technische en managementvaardigheden in de strijd gegooid in een reeks jaarlijkse Formula Student wedstrijden. Als materiaalsponsor volgt HellermannTyton enthousiast de ontwikkelingen rond de elektrische racewagen DUT16 van de Technische Universiteit Delft. Sinds de categorie elektrisch aangedreven racewagens in 2010 werd geïntroduceerd in de Formula Student, hebben teams van de TU Delft getoond dat zij het op kunnen nemen tegen de besten.

Het perfecte einde van het seizoen

Het is een intensieve zomer geweest voor iedereen die betrokken is bij het raceteam Formula Student Team Delft 2016. In zes weken tijd moest hun state of the art model DUT16 laten zien wat het kon en werd het beoordeeld door experts uit de autotechniek in drie afzonderlijke Formula Student wedstrijden in Groot Brittannië, Duitsland en Spanje.

picture DUT team I: Een team specialisten werkt nauw samen. HellermannTyton feliciteert het Formula Student Team Delft2016 met hun uitstekende prestaties en professionele optreden, die ertoe geleid hebben dat ze de overall kampioen werden in de categorie elektrisch van Formula Student Spanje 2016!

HellermannTyton ondersteunt sponsort de toekomst - Rik Vroege HellermannTyton“Het Formula Student Team Delft heeft onmiskenbaar laten zien dat ze echt de ‘Flying Dutchmen’ op de baan zijn”, Aldus Rik Vroege, marketing manager bij HellermannTyton B.V. “Wij vinden het fantastisch dat de componenten voor kabelmanagement die we aan het team geleverd hebben, bijgedragen hebben aan de betrouwbaarheid van het elektrische systeem van DUT16 tijdens het testen van snelheid en uithoudingsvermogen.”

Teammanager Bas aan de Stegge“Het was onze eerste deelname aan de wedstrijd in Barcelona op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Het jaar kon niet beter eindigen dan in een nek-aan-nek-overwinning op onze grootste rivalen onder de Spaanse zon. Het was een grote beloning voor ons team na een jaar hard werken”, zegt scheidend teammanager  Bas aan de Stegge.

Alle ogen gericht op de koppositie

picture binoculairs: Studenten leven mij tijdens de races, DUT16 blog Formula Student Team Delft werd opgericht in 2000. Het zeer ervaren team staat bekend om zijn lichtgewicht en wendbare voertuigen en staat op dit moment op de derde plaats in de wereldranglijst.

De eerste wedstrijd van het seizoen 2016 werd in juli gehouden op het Silverstone racecircuit in het Verenigd Koninkrijk. Helaas liep het team uit Delft een podiumplaats mis door een technische diskwalificatie. Maar ze kregen weer moed doordat DUT16 de snelste tijd neerzette in de dynamische testen en goed scoorde in de categorieën productiekosten en bedrijfspresentatie.

picture car: DUT16 in een slalomtestDankzij de sensationele rijkunst van coureur Tim de Morée, versloeg DUT16 zelfs de beruchte auto ‘Grimsel’ van de Universiteit van Zürich in de sprintdiscipline – de wagen die in juni 2016 het officiële wereldrecord brak voor de snelste elektrisch aangedreven auto (0-100km/uur in 1,513 seconden). U kunt een video bekijken met een samenvatting van het FS UK16 evenement.

Begin augustus sloeg het team zijn kamp op bij de Hockenheim Ring voor Formula Student Germany 2016. Hier kunt u het officiële magazine over FS Germany 2016 downloaden.

DUT16 kreeg het zwaar te verdurenEen werkelijk epische strijd tussen vijf teams vond plaats op de laatste dag van de dynamische disciplines in de categorie elektrisch op Hockenheim. Over het geheel genomen behaalde TU Delft de tweede plaats, slechts verslagen door Karlsruhe KIT, maar voor aartsrivalen Stuttgart U, Amberg OTH en Zürich ETH. DUT16 zegevierde hier in de score voor uithoudingsvermogen.

Showdown in Spanje

picture below “showdown”: Concentratie bij DUT16 in de pit laneEind augustus maakte het team TU Delft een lange reis naar het Iberisch Schiereiland om hun laatste competitie van het jaar te voltooien – Formula Student Spain op het Circuit de Barcelona.

Na maanden zorgvuldige voorbereiding en minieme aanpassingen tussen de verschillende wedstrijdfasen, viel alles perfect op zijn plaats!

DUT16 eindigde bovenaan wat betreft ontwerp en uithoudingsvermogen, klokte de snelste tijd in de autocross en werd tweede bij acceleratie. Bekijk de video van de snelste ronde van DUT16 in de autocross van FS Spain16 in Barcelona om van zeer dichtbij te ervaren hoe het is om te rijden als een ‘Flying Dutchman’!

picture DUT team: Een team specialisten werkt nauw samen, formula student team, car“Zonder een spoor van twijfel heeft het Delft TU Formula Student Team 2016 bewezen dat ze dezelfde drive hebben als HellermannTyton – gewoon goed zijn is niet goed genoeg”, aldus Rik Vroege. “We zijn er trots op dat we een rol hebben gespeeld in het succes door hen te sponsoren met kwaliteitsonderdelen waarop ze kunnen vertrouwen bij het behalen van de beste resultaten.”

Als u meer wilt weten over Formula Student en de sponsoring van HellermannTyton Nederland van de DUT16, lees dan ons eerdere blogartikel hier: Formula Student Team Delft, route naar succes.

#2410

Beoordeel dit artikel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.