december 29, 2015 / Nieuws

En er was licht! Alley of Light – Norrkoping (Sweden)

En er was licht! Alley of Light – Norrkoping (Sweden)

Met productsponsoring van HellermannTyton ontwierpen het design office Serge Schoemaker Architects & Digiluce een inspirerende installatie genaamd Alley of Light voor het Amsterdam Light Festival 2015. Dit unieke kunstwerk is nu voor de tweede keer opgebouwd, nu vormt het een onderdeel van het Norrköping Light Festival in Zweden.

 

 

Janus van den Eijnden

Deze winter wordt een kleine plaats in de Zweedse provincie Östergötland verlicht als nooit tevoren. Het Norrköping Light Festival, georganiseerd in nauwe samenwerking met het Amsterdam Light Festival, vindt plaats in december 2015 en januari 2016.

Het lichtkunstwerk van Serge Schoemaker Architects en Digiluce is een van de acht spectaculaire objecten van diverse artiesten van over de hele wereld.

 

 

Handgemaakte perfectie

Alley of Light - Amsterdam Light Festival 2014-2015 Serge Schoemaker Architects Photography: Raoul Kramer
Alley of Light – Amsterdam Light Festival 2014-2015
Serge Schoemaker Architects
Photography: Raoul Kramer

Alley of Light is een driedimensionale matrix, bestaande uit bijna 2.000 LED-lampen. De constructie is vier meter hoog en 12 meter lang. In het midden bevindt zich een nauwe passage waar je doorheen kunt lopen, omringd door honderden lichtbronnen die continu in intensiteit wisselen.

 

 

 

 

 

vid1
Alley of Light – Amsterdam Light Festival, Video by 5GRADENOOST

HellermannTyton B.V. is trots dit project te kunnen ondersteunen met materialen en gereedschappen, om de met de hand vervaardigde verlichting te beschermen en te fixeren. Als je naar de video Making of the Alley of Light kijkt, zul je versteld staan van de van de hoeveelheid werk en de toewijding om de verlichting te vervaardigen!

Het design team gebruikte HIS-A transparante krimpkous met lijm van hoge kwaliteit en ons professionele hete lucht-pistool H5004 om de kous te verwerken.

 

 

vid2
Alley of Light – Amsterdam Light Festival, Video by 5GRADENOOST

Duizenden UV-bestendige Q50R bundelbanden werden gebruikt om de verlichting op de juiste plaats aan het frame te bevestigen. De banden werden verwerkt met de ergonomische EVO7-tool.

Alley of Light laat zien hoe licht kan helpen iets uit niets te creëren en hoe technologie en kunst hand in hand kunnen gaan.

 

#1692

Beoordeel dit artikel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.