April 24, 2015 / Nieuws, Research & Development

Sneller en effectiever ontwerpen met 3D-productgegevens

Sneller en effectiever ontwerpen met 3D-productgegevens

In samenwerking met softwareproducent CADENAS stelt HellermannTyton de gegevens van een selectie producten in 2D- en 3D-formaten elektronisch ter beschikking. Op deze manier kunnen ontwerpers nu passende onderdelen makkelijker vinden en de CAD-gegevens automatisch in hun constructieplannen integreren.

Door het beschikbaar stellen van duizenden componenten in de “CADENAS Part Community” zorgt HellermannTyton er nu voor dat ontwerpers veel makkelijker oplossingen voor het kabelmanagement binnen hun machine of installatie vinden.

Constructeurs kunnen in de database van HellermannTyton bij CADENAS bijvoorbeeld op elk gewenst moment geschikte producten zoeken, de specificaties downloaden en de onderdelen in hun engineering- of ERP-systeem verwerken.

Om ervoor te zorgen dat aan de hand van de gevonden componentgegevens technisch perfecte plannen kunnen worden vervaardigd, worden de gegenereerde 2D- en 3D-modellen in de meest gangbare formaten aangeboden.

HT-151-00199-3D-Comp_600pxDe CAD-bestanden kunnen direct worden gedownload, via e-mail worden opgestuurd of rechtstreeks aan het CAD-systeem worden overgedragen, mits dit al op de computer draait. Losse componenten kunnen via de informatie uit de specificatiebladen met elkaar worden gecombineerd en de bijpassende CAD-geometrie in 3D kan worden aangemaakt.

De ontwerper heeft zo de beschikking over de exacte productafmetingen, gegevens over het materiaal, producteigenschappen en logistieke informatie. Op de achtergrond wordt aan het product automatisch een klantspecifiek ID-nummer toegewezen. Tijdens de constructiefase worden de stuklijsten automatisch gegenereerd.

Het resultaat: een enorme tijdsbesparing, een optimale ondersteuning tijdens de constructie en dus ook een merkbare kostenbesparing.

HellermannTyton breidt de database permanent uit. Alle informatie over het CAD-downloadgedeelte vinden geïnteresseerden op de volgende website: Nieuws “HellermannTyton – nu ook in 2D en 3D”

De toegang tot de HellermannTyton-componenten binnen de “CADENAS Part Solutions”-service is via deze link mogelijk; het gebruik is na de aanmelding gratis.

Beoordeel dit artikel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.