Maart 25, 2015 / Nieuws

TCA, TCJ, HT, PH … Wat staat er op een kabelbinder?

TCA, TCJ, HT, PH …  Wat staat er op een kabelbinder?

Verpakte goederen zijn duidelijk herkenbaar, gelabeld met merk, geregistreerde handelsmerken, van toepassing zijnde certificeringen en aantallen. Oftewel: duidelijk herkenbaar tijdens opslag en transport, zonder dat dozen of zakken geopend dienen te worden.

Op het moment dat een component uit de verpakking is genomen, wordt het herkennen een stuk moeilijker. Veel fabrikanten gaan er dan toe over om afkortingen of symbolen op het product zelf aan te brengen. Deze tekens worden in de kunststof verwerkende industrie in het algemeen graveringen of “engravings” genoemd. Binnen HellermannTyton worden standaard producten voorzien van de afkortingen “TCA”, “TCJ”, “HT” en “PH”.

De redenen om engravings toe te voegen zijn divers, maar ze hebben een gemeenschappelijke factor: het zijn voor zichzelf sprekende verwijzingen naar de producent. Verder wordt gedetailleerd verwezen naar een specifiek nest in een spuitgietmal, onontbeerlijk gezien de noodzaak tot traceerbaarheid.  En niet in het minst vormt de gravering een onderdeel van het “brand image” van de producent.

Tijdens haar bijna 80-jarige bestaand heeft HellermannTyton verschillende engravings gebruikt. Oprichter Paul Hellermann gaf zijn producten zijn initialen mee: “PH”. De firma sloeg haar vleugels uit, dus werden “TCJ” (Tyton Company of Japan Ltd.) en “TCA” (Tyton Corporation of America) toegevoegd. Kort nadat de global brand name HellermannTyton werd geïntroduceerd, in 1999, werd “HellermannTyton” als gravering gelanceerd.

Engravings zijn tevens noodzakelijk om te voldoen aan internationale regels en richtlijnen voor het duidelijk herkennen van producten, bijvoorbeeld zoals Underwriters Laboratories (UL) deze stelt.

Spuitgietmallen hebben een lange levensduur, een groot aantal van de duizenden producten uit het HellermannTyton-portfolio zijn daarom nog altijd voorzien van oudere engravings. Enkele productfamilies zijn uitgevoerd met gedeponeerde handelsmerken, in plaats van afkortingen. Voorbeelden hiervan zijn kabelbinders met “Insulok”, “HELLERMANN”, “HellermannTyton” en -meer recent- “Q-tie“.

Merknamen en handelsnamen dragen een boodschap uit die los van producteigenschappen staat. In de beleving van klanten kan bij het verwerken van deze producten in zwaardere applicaties de reputatie van het merk van ondescheidend belang zijn; er worden verwachtingen omtrent kwaliteit en betrouwbaarheid gewekt.

Als wereldwijd marktleider op het gebied van perfecte oplossingen voor kabelmanagement, met ruim 80 jaar ervaring en een continu streven naar innovatie, is het dus ook geen wonder dat HellermannTyton’s producten op de meest uiteenlopende plekken in de meest uiteenlopende applicaties kunnen worden gevonden. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn doorslaggevend in alle elektrotechnische systemen. Kijk dus uit naar engravings “TCA“, “TCJ“, “HT“, “PH“, “Insulok“, “HELLERMANN” en “Q-ties“. Ziet u deze engravings, dan kunt van kwaliteitsproducten van HellermannTyton op aan.

 

Engraving PH – Paul Hellermann
Engraving
Engraving HellermannTyton
Engraving HT, TCA Insulok
Engraving HT – HellermannTyton
HellermannTyton Engraving Q-tie
Engraving Q-Serie: “Q-tie”
Engravings TCA
TCA – Tyton Corporation America (MBT-Series of HellermannTyton)
Engraving HellermannTyton, TCJ, Insulok, INSULOK
TCJ – Tyton Company Japan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe worden “”engravings”” toegevoegd

Engravings worden op diverse manieren toegevoegd waarbij het productieproces van ieder specifiek product in hoge mate bepalend is. Veruit de meeste engravings van HellermannTyton zijn in de nesten van de spuitgietmal geïntegreerd. In sommige gevallen wordt het product gemarkeerd nadat het gespoten en uit de mal is geworpen, bijvoorbeeld door laser- ef mechanische gravering, ponsen of bedrukken.

Beoordeel dit artikel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.