juli 24, 2015 / Research & Development

EVO7 handgereedschap – voor een maximum aan comfort en productiviteit

EVO7 handgereedschap – voor een maximum aan comfort en productiviteit

Innovatie ontstaat vaak wanneer men op een geheel nieuwe manier gaat nadenken over een bestaand product. Wij bij HellermannTyton hebben gekozen voor deze aanpak en hebben ons handgereedschap MK7, dat al bijna 30 jaar trouw dienst doet bij het afbinden van kabels en de productie van kabelbomen, onder het vergrootglas gelegd.

Bij de ontwikkeling van de opvolger van de MK7, hebben we het design van het handgereedschap nog eens bekeken op de tekentafel. Wij vroegen ons af: “Hoe kunnen we de constructie van handgereedschap zo wijzigen, dat het risico van herhaalde belasting voor de gebruiker wordt verlaagd, terwijl de productiviteit wordt verhoogd?”

Met behulp van de revolutionaire, gepatenteerde TLC-technologie (Tension/ Lock/Cut) en een ergonomisch ontworpen design uit moderne, lichte materialen, hebben we ons EVO7 gereedschap voor de handmatige spanning van kabelbinders zo gemaakt, dat de belasting voor de gebruiker daadwerkelijk aanzienlijk wordt verlaagd, terwijl de efficiëntie van het gereedschap wordt verhoogd.

EVO7 voldoet aan de behoeftes van de klant

We hebben rekening gehouden met drie belangrijke factoren, waarop onze klanten het meest letten bij het kiezen van handgereedschap voor kabelbinders: Kracht, betrouwbaarheid en comfort.

Gewicht, terugslagkracht en ergonomie zijn de belangrijkste criteria voor spangereedschap. Letsel door overbelasting (Repetetive Strain Injuries of RSI) is de meest voorkomende oorzaak van beroepsziekten. Volgens de huidige gezondheidsstatistieken in de Verenigde Staten en Groot-Brittanië, in het bijzonder in de polsen, de armen en de schouders.

Ten eerste hebben we door het reduceren van de onderdelen, het gewicht van de EVO7 geoptimaliseerd. Wij hebben hoogwaardige materialen geselecteerd voor de mechanische onderdelen alsook duurzame en lichtgewicht composietmaterialen voor de behuizing om het gereedschap te vereenvoudigen. De hoge betrouwbaarheid en eenvoudig onderhoud werden daarbij behouden. Het resultaat is ongeveer 16 procent lichter dan de MK7, die in vergelijking nu ronduit zwaar aanvoelt.

We hebben ook de ergonomie van de hendel en de greep verder ontwikkeld en deze nu zo ontworpen dat ze zo goed mogelijk zijn aangepast aan de vorm van de menselijke hand. Daarom is de EVO7 in twee versies (80 mm en 90 mm) verkrijgbaar, afhankelijk van de handgrootte van de gebruiker.

De ergonomische pasvorm en het bedieningscomfort van de EVO7 zijn direct merkbaar als u hem voor de eerste keer in de hand houdt. Dit werd ook bevestigd in testen, die het Center for Ergonomics van de Universiteit van Wisconsin (Milwaukee) in de Verenigde Staten heeft uitgevoerd – Link naar ergonomiestudie: www.hellermanntyton.us EVO7goed nieuws voor de gezondheid van gebruikers!

De TLC-technologie maakt het verschil

De werkelijk revolutionaire eigenschap van de EVO7 van HellermannTyton is echter het zogenaamde “TLC”-systeem (Tension/Lock/Cut). Het is het hart van het EVO7 handgereedschap, daarmee onderscheidt de tool zich daardoor van de concurrenten.

Gangbare handgereedschappen spannen en snijden terwijl de kabelbinder gespannen blijft tijdens het afknippen. De TLC-technologie van de EVO7 presenteert echter een compleet nieuwe aanpak: Door de fixeringsfase kan het aanspanningsproces worden afgerond, alvorens het mes de bundel afknipt.

ev07 cable tie gun, manual cable tensioning tool for installers, installing many cable ties, EVO 7
1. Aanspannen (Tension)
2. Fixeren (Lock)
cable tensioning tool for installers, installing cable ties, cabletiegun
3. Afknippen (Cut)

Dit fixeringsmechanisme van de EVO7 biedt vele voordelen. De terugslag op de hand van de gebruiker tijdens het afknipproces wordt geëlimineerd.

Dit verlengt ook de levensduur van het mes omdat de bundel niet meer over het mes wordt getrokken en glad wordt afgeknipt. Bovendien wordt de belasting van de binder tijdens het snijden verminderd, wat het overdreven buigen van de bundel of beschadiging van de gebundelde componenten voorkomt.

De EVO7 verhoogt de productiviteit

De EVO7 beschikt over 33 verschillende spankrachtinstellingen en biedt daardoor meer instellingsmogelijkheden dan gelijk welk ander verkrijgbaar spangereedschap. Elke EVO7 wordt in de fabriek gekalibreerd op precies dezelfde spankracht.

Hierdoor werd de integratie van een spanningsvrije instelling mogelijk gemaakt, die vele installateurs van fijne elektronica nodig hebben. Dankzij de betrouwbare fabriekskalibratie, kan de EVO7 ook achteraf gemakkelijk worden gekalibreerd en worden ingesteld op een spanningsniveau van 20 Newton tot 165 Newton, die dan dag na dag blijft ingesteld – een beslissend voordeel voor alle klanten, die uiterste nauwkeurigheid van de spankracht en reproduceerbaarheid belangrijk vinden.

Het principe geldt ook voor de reproduceerbaarheid van de prestaties van de afzonderlijke onderdelen. Naast de gewichtsbesparing, zorgt de reductie van de onderdelen voor gemakkelijker onderhoud.

De EVO7 heeft tijdens de duurzaamheidstest aangetoond dat meer dan een miljoen afknipprocessen kunnen worden uitgevoerd met hetzelfde mes. Wanneer het mes moet worden vervangen, kan dit eenvoudig door de gebruiker worden gedaan, zonder extra onderhoud.

Het slimme ontwerp zorgt er ook voor dat het mes alleen in de juiste richting in het gereedschap kan worden ingebracht.

De ontwerpers van HellermannTyton zijn erg trots op de technologische prestaties van de EVO7. De nieuw ontworpen tool presenteert zich reeds als waardige opvolger van het MK7 handgereedschap van HellermannTyton.

Onderdelen en service voor de MK7 zijn nog geruime tijd beschikbaar, maar wij raden al onze klanten toch aan om een EVO7 uit te proberen en zichzelf te overtuigen van de revolutionaire prestatie en het bedieningscomfort van de TLC-technologie.

Beoordeel dit artikel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.