augustus 25, 2016 / Applicaties, Oplossingen voor markten en industrieën

Nauwkeurig afsnijden zonder terugslag: het ergonomische EVO9 handgereedschap voor bundelbanden

Nauwkeurig afsnijden zonder terugslag: het ergonomische EVO9 handgereedschap voor bundelbanden

Het non-stop aanspannen en snijden van bundelbanden is voor veel medewerkers aan de assemblagelijn een energieverslindende taak. De schok van de terugslag wanneer met standaardgereedschap het overtollige bandeinde achter de sluitkop wordt afgeknipt, veroorzaakt een grote belasting op gewrichten en gewrichtsbanden. Door letsel en ziekte kan verzuim ontstaan. Dankzij een staaltje slimme techniek is hulp nabij in de vorm van de EVO9 van HellermannTyton – een veiliger en effectiever handgereedschap voor bundelbanden.

“De EVO9 behoort tot een nieuwe generatie verwerkingsgereedschap voor kunststof bundelbanden dat in heavy duty-toepassingen wordt gebruikt”, licht Manager sales office Rik Vroege toe. Bij het ontwikkelen van de EVO9 werd veel aandacht besteed aan ergonomie en de gezondheid van de gebruiker. “De geïntegreerde technologie elimineert grotendeels de terugslag, die optreedt bij het afsnijden van een kabelbinder met gangbaar gereedschap“. Dit verlaagt de spanning op de polsen en spieren van de gebruiker aanzienlijk – zelfs bij het werken met de grootste bundelbanden voor heavy duty-toepassingen, waarbij de aanspankracht en terugslagkracht groter zijn.

Standaard verwerkingsgereedschappen spannen en snijden de heavy duty-bundelband in één handeling, hetgeen een terugslag kan genereren die evenredig aan de breedte van de kunststof band is. Na verloop van tijd kunnen deze herhaalde schokken de pols van de gebruiker beschadigen.

De EVO9 is anders door een staaltje slimme techniek. Dankzij de geïntegreerde TLC (Tension/Lock/Cut)-technologie, spant het gereedschap de bundelband aan en knipt hem af nadat hij op zijn plaats vastgezet zit. De terugslag, die het afsnijden van kabelbinders gedurende een lange periode belastend maakt, is nauwelijks nog te voelen. Ook de levensduur van het roestvrijstalen mes wordt hierdoor positief beïnvloed: er kunnen een miljoen bundelbanden worden verwerkt voordat het vervangen moet worden.

EVO9 handgereedschap voor bundelbanden: minder gezondheidsrisico’s – zeer eenvoudig in gebruik

EVO 9 HT "high tension”, EVO 9, großer Bruder des EVO 7 (EVO7)
EVO9HT “high tension” Version

Het EVO9 handgereedschap voor bundelbanden biedt zelfs nog meer voordelen. In tegenstelling tot andere pistolen, zijkniptangen of snijmessen voor bundelbanden knipt de EVO9 de bundelband vlak af. “In dit geval betekent vlak dat de bundelband precies bij de sluitkop van de kabelbinder wordt afgeknipt. Bij het werken met andere gereedschappen blijft er vaak een scherpe of gekartelde rand achter, die letsel kan veroorzaken”, verklaart Vroege, terwijl hij zijn duim over het gladde uiteinde van de afgeknipte band laat gaan.

De eerste klanten vertellen dat ze vinden dat het EVO9 pistool voor bundelbanden makkelijk en prettig in gebruik is. Het is erg licht en comfortabel vast te houden. De tool kan flexibel worden gebruikt en kan met minimale handkracht worden bediend. Dit betekent dat installateurs het gebruik makkelijk vinden, zelfs op slecht bereikbare plekken, zoals motorruimtes. Een ander groot voordeel: de spanning kan nauwkeurig worden aangepast met de instelknop, waarmee 33 verschillende setpoints voor zelfs de dikste kunststof bundelbanden beschikbaar zijn. En met de snelinstelling met drie posities kan de gebruiker snel tussen verschillende applicaties schakelen.

 

Heavy duty: de perfecte tool voor elke hand

Als leverancier van premiumproducten biedt HellermannTyton een ideaal gereedschap voor elke type bundelband. “Uit onze ervaring is gebleken dat holistische systeemoplossingen vooral belangrijk zijn om de uitdagingen en problemen van onze klanten op te lossen – en in dit geval betekent dat betrouwbare bundelbanden en de juiste gereedschappen”, legt Vroege uit.

De EVO9 is de natuurlijke ontwikkeling van de serie handgereedschappen van HellermannTyton. Er zijn nog twee andere versies beschikbaar: de EVO9 SP met een smallere spanwijdte en de EVO9 HT voor gebruik waarbij zeer hoge spankracht vereist is (tot 516 N). Vroege: “De EVO9-serie is de grote broer van onze zeer succesvolle EVO7, die in 2013 werd geïntroduceerd en speciaal werd ontwikkeld voor bundelbanden met een breedte tot 4,8 mm. De TLC-technologie, het lage gewicht en een meer ergonomische vorm in vergelijking met zijn voorganger, de MK-serie, zijn hierbij al beproefde aspecten. Door deze combinatie zijn de gereedschappen in de EVO-serie comfortabeler en krachtiger.”

Robuust genoeg voor zwaar gebruik.

De EVO9 werd ontwikkeld voor gebruik in industriële omgevingen. Dit EVO9 handgereedschap voor kabelbinders is afgestemd op de behoeften van fabrieksarbeiders, technici en monteurs en kan bijdragen aan het terugdringen van door RSI – Repetitive Strain Injury – veroorzaakt ziekteverzuim.

Klanten van HellermannTyton die de EVO9 gebruiken opereren in de scheepvaart, in windenergie-installaties, maar ook in de luchtvaart en vrachtwagenindustrie – overal waar zeer dikke kabels en bedrading moeten worden gebundeld en bevestigd.

“Het EVO9 handgereedschap voor bundelbanden werkt optimaal en nauwkeurig met banden tot een breedte van 13 mm”, vertelt Vroege. “Vanwege eisen aan de kwaliteitsborging moet het mogelijk zijn bundelbanden met steeds dezelfde nauwkeurigheid aan te brengen: niemand kan het zich veroorloven dat bedrading loskomt op voertuigen die miljoenen kilometers afleggen. Deze combinatie van nauwkeurig aanbrengen en stressvrij gebruik verhogen de prestaties van gebruiker en bedrijf. Daarbij minimaliseert de EVO9 de gezondheidsrisico’s wanneer er dag na dag duizenden banden moeten worden aangebracht. Dit betekent dat gebruikers met hogere productiviteit en lagere fysieke belasting kunnen werken.”

Heeft u hulp nodig om het juiste gereedschap voor bundelbanden voor u en uw medewerkers te kiezen? Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

EVO9, belangrijkste feiten

  • Voor gebruik met kunststof bundelbanden met een breedte tot 13 mm
  • Vereist minder handkracht om te bedienen dan andere handgereedschappen voor bundelbanden
  • Comfortabel vast te houden en gebruiken: lager gewicht en ergonomisch gevormd
  • Ontziet de gewrichten: geen schokken door terugslag dankzij TLC-technologie
  • Nauwkeurige instelling en snelinstelfunctie met drie posities
  • Eenvoudig, draagbaar handgereedschap dat overal gebruikt kan worden
  • Verkrijgbaar in drie versies: standaard; kortere spanwijdtes; hoogste spankrachten

 

#2315

Beoordeel dit artikel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.