Mei 25, 2016 / Applicaties, Oplossingen voor markten en industrieën

Mijn leven als EdgeClip kabelbinder (1/3)

Mijn leven als EdgeClip kabelbinder (1/3)

Hallo vanuit het motorcompartiment van je auto! Mag ik mij even voorstellen: ik ben een EdgeClip kabelbinder, mijn naam is T30REC4A. Ik wil je meenemen op een reis door het noorden van Duitsland, te beginnen in mijn geboortedorp Tornesch, hoe ik daar gekomen ben en waar ik mij nu bevind.

Ik ben gemaakt van kunststof, om precies te zijn van polyamide 66, en ontstaan in een spuitgietmachine. Vervolgens ben ik uitgerust met een stalen veerklem. Toen werd het mij duidelijk dat ik op een bijzondere positie bekabeling zal bundelen en fixeren. Een kolfje naar mijn hand! Door de roestvast stalen veerklem kan ik heel simpel –met één handbeweging- op een plaatrand worden gemonteerd en overal worden gebruikt waar het niet mogelijk is om gaten te boren.

PL3_03100036Kort na de productie werd ik met 499 broertjes en zusjes verzameld en verpakt in een luchtdicht afgesloten polyethyleen zak. Om er zeker van te zijn dat wij in het dagelijks gebruik flexibel blijven en goed op de rand blijven zitten, werden we voor het sluiten van de zak met wat water besproeid. Wil je meer weten over de hygroscopische eigenschappen van PA66, klik dan hier. Het verpakken bleek nog niet ten einde, want wij werden met maar liefst 11 andere zakken in een doos samengebracht en in het magazijn opgeslagen.

 

HellermannTyton Truck, global, logistiek, spuitgiettechniek, automotiveNiet veel later kwam een vrachtwagen ons afhalen en vroegen wij ons met toenemende spanning af: waarheen worden wij vervoerd? Waar worden wij uiteindelijk ingebouwd? De antwoorden op deze vragen vind je in de juli-uitgave van dit blog. Een tipje van de sluier opgelicht, de reis was kort!

 

 

 

#2103

Beoordeel dit artikel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.