september 9, 2015 / Applicaties, Oplossingen voor markten en industrieën

Detecteerbaar kabelmangement voor de levensmiddelenindustrie

Detecteerbaar kabelmangement voor de levensmiddelenindustrie

Uw productielocatie voor voedingsmiddelen en dranken is ultramodern. U voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving. Op een dag wordt er echter ergens tijdens een routine-onderhoud per ongeluk een kunststof bundelband doorgesneden en belandt ergens op de verwerkingslijn, de batch is verontreinigd. Opeens staat uw reputatie op het spel, met name als het gaat om veiligheid en hygiëne. Hoe kunt u voorkomen dat een klein drama een enorme crisis wordt?

HellermannTyton weet wat er bij u speelt

Een onopgemerkte contaminatie van een productiebatch met een vreemd voorwerp is een horrorscenario voor elke voedingsmiddelen- en drankenfabrikant, ongeacht of het de brood- en banketsector, groente-, zuivel- en vleesverwerking of farmacie betreft.

minimise the risk of food contamination
Onze bijdrage aan uw quality assurance

Ondanks de grootste inspanningen kunnen ongelukken toch gebeuren. Daarom implementeren fabrikanten de Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP) methode. Hierbij gebruiken ze visuele detectiemethoden (zoals gekleurde componenten), en röntgen- en metaaldetectieapparatuur om de productiekwaliteit en de integriteit van batches en het product te controleren en waarborgen.

Oplossingen voor hoog detecteerbaar kabelmanagement dragen bij aan kwaliteitscontrole en -borging

Metal-Content-Tie_MCT50L_DEApp_800pxHellermannTyton kent de behoeften van levensmiddelenfabrikanten. Onze ervaring in de sector gaat verder terug dan die van al onze concurrenten. Wij waren tenslotte de eerste die een detecteerbare kunststof kabelbinder op de markt brachten.

Op dit moment bieden onze oplossingen voor kabelmanagement middels metaalhoudende componenten één van de hoogste niveaus van detecteerbaarheid – van een instelling met een gevoeligheid voor een kogeltje van ferro-metaal van 1,0 mm tot 3,4 mm diameter, met in de branche geaccepteerde meettechnieken. Door de gelijkmatige verdeling van metaal in onze componenten worden kleine fragmenten, zoals in het worstcase-scenario hierboven beschreven, makkelijk gedetecteerd.

Zorg voor het juiste vocht%

De metaaldeeltjes in het materiaal maken het gevoeliger voor brosheid. Het juiste vocht percentrage en het bewaren volgens de voorschriften is extreme belangrijk, zeker als de verpakkingen geopend zijn. De banden kunnen, met name in droge omgevingen, versneld vocht afgeven.

Ons portfolio metaalhoudende: bundelbanden en zadels, spiraalslang, beschermslang en koppelingen

X-Ray Detection - Magnetic Detection - Visual Detection
Röntgendetectie

Ons portfolio metaalhoudende –dus detecteerbare- componenten voor de levensmiddelenindustrie bevat bundelbanden en zadels, spiraalslang, beschermslang en koppelingen, RVS-kabelbinders en zadels, en gereedschap voor een optimale verwerking.

Alle producten worden vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardige materialen en de meeste zijn ontworpen om specifiek te voldoen aan de eisen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), EG Nr. 1935/2004 evenals verschillende nationale normen. Onze detecteerbare producten kunnen daarom aanzienlijk bijdragen aan de productiekwaliteit.

 

MCTS_DE_01_800px
MCTS kabelbinders zijn zeer roestvast.

De MCTS-kabelbinder in ons assortiment detecteerbare bundelbanden is toonaangevend in de markt wat betreft detecteerbaarheid. Fragmenten van deze kabelbinder zijn detecteerbaar tot 1,0 mm.
Alle kabelbinders in onze MCTS-serie zijn zeer roestvast waardoor ze geschikt zijn voor zoute omgevingen en cleanrooms. Verder is MCTS geschikt voor temperaturen van -40 °C tot +85 °C.
Maar HellermannTytons assortiment detecteerbaar kabelmanagement voor de levensmiddelenindustrie eindigt hier nog niet. Roestvaststalen MBT-kabelbinders zijn bijvoorbeeld de beste keuze bij hoge mechanische belastingen en temperaturen die veel voorkomen in de voedselverwerking. Meer informatie over MBT-kabelbinders is hier te vinden.

Nieuwsgierig geworden? Controleren of detecteerbare kabelbinders en zadels, bundelbanden uit polypropyleen, E/TFE of RVS voldoen voor uw toepassing? Klik hier voor de brochure Detecteerbare producten voor levensmiddelenindustrie. U vindt in deze brochure ook een overzicht van onze eenvoudig te reinigen en chemicaliënbestendige kabelbeschermslang, krimpkous en markeerplaatjes.

Bent u werkzaam in de levensmiddelenindustrie en heeft u een probleem waar momenteel geen oplossing voor op de markt is? Of wilt u uw ervaringen delen met betrekking tot oplossingen voor detecteerbaar kabelmanagement? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Beoordeel dit artikel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.