augustus 25, 2015 / Applicaties, Oplossingen voor markten en industrieën

Markeren onder lastige omstandigheden: nieuw ponssysteem laat licht schijnen aan het einde van de tunnel

Markeren onder lastige omstandigheden: nieuw ponssysteem laat licht schijnen aan het einde van de tunnel

Zelfs schijnbaar alledaagse taken zoals het duidelijk markeren van bekabeling en leidingwerk onder lastige omstandigheden zijn allesbehalve vanzelfsprekend. Regen, slib, zout water, agressieve chemicaliën maar ook bittere kou en felle zon eisen hun tol van mens en materiaal.

De M-BOSS Compact ponsmachine werd door HellermannTyton exact afgestemd op de behoeften van technici, die dag in dag uit met zulke taken geconfronteerd worden.

 

metal plate marker
Het M-BOSS Compact-ponssysteem is ideaal voor het markeren met metalen markeringsschildjes.

Met name op booreilanden, in raffinaderijen, in de mijnbouw, in de levensmiddelenindustrie of bij grondkabels laat de M-BOSS Compact zich van zijn sterkste kant zien.
Het markeringssysteem voor metalen plaatjes is geschikt voor bedrijven met een geringe tot middelgroot verbruik en vormt een voordelig alternatief voor de doorgaans moeizaam te verkrijgen voorbedrukte markeringsplaten van derden.

 

 1,5 miljoen keer ponsen zonder onderhoud

metal plate marker, embossing printer Ondanks zijn geringe formaat en slechts 35 kg gewicht kunnen gebruikers vertrouwen op een degelijke inzet bij het bedrukken van metalen markeringsschildjes: 1,5 miljoen keer ponsen lukt elke M-BOSS Compact-teken zonder onderhoud. Dat hij de sprinter onder de markers is, bewijst hij met het ponsen van 69 tekens in minder dan één minuut.

Passend bij de ponsmachine levert HellermannTyton ook de bijbehorende markeringsschildjes van roestvast staal. Deze kunnen naar keuze met MBT metaalkabelbinders tot een breedte van maximaal 4,6 mm of met schroeven of klinknagels worden bevestigd.

De M-BOSS-markers bestaan uit RVS van het type 316 en worden gekenmerkt door hun weersbestendigheid en corrosievastheid.

Hoe komen de letters van A tot Z, de cijfers van 0 tot 9 en verschillende speciale tekens op de markeringsplaat?

M-BOSS_Marker marker plates four sizes, metal embossing tags, 2015
M-BOSS RVS-markers zijn beschikbaar in vier formaten

In een handomdraai: want de M-BOSS Compact ponsmachine wordt aangestuurd via PC of laptop (Windows 7 of 8). De opdrukken worden met de speciale, in de levering inbegrepen software TagPrint Pro 3.0, heel eenvoudig gegenereerd. Alternatief kunnen via een Microsoft Excel-interface gegevens in het programma geïmporteerd worden.

De materiaaltoevoer van de metaalmarker is bewust eenvoudig gehouden: zodra het proces is gestart, pakt de grijper een RVS-plaatje en transporteert het naar de ponseenheid. Uitsparingen in de marker maken het exact positioneren eenvoudiger. Nu kan het printen beginnen: het markeringsplaatje wordt door de grijper in het typewiel geschoven, de voor dit schildje vastgelegde code wordt nu teken voor teken geponst.

Bekijk de nieuwe video RVS-printsysteem M-BOSS Compact.

Sorteermachine met 10 vakken voor elk 40 markers

metal embossing, tags plates, metal identificationVoor drukprocessen met grotere oplagen kunnen de geponste markers automatisch gesorteerd worden in de optioneel verkrijgbare sorteermachine met 10 vakken in carrouselvorm die plaats biedt aan elk 40 markers.
Klinkt eenvoudig, is eenvoudig: mocht de lade per ongeluk toch open blijven, dan schakelt het apparaat uiteraard automatisch uit.
Het resultaat mag gezien worden: met het druksysteem M-BOSS Compact kan men voordelig weer- en chemicaliënbestendige markeringen maken.
Voor meer informatie over de RVS-ponssystemen van HellermannTyton verwijzen we naar de brochure M-BOSS Compact.
M-BOSS Compact Product Brochure.

Beoordeel dit artikel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.