Januari 25, 2015 / Oplossingen voor markten en industrieën, Research & Development

Krimpkous TF21 oranje

tf21 hybrid family - safety burst protection sleeve - hybride- en elektrisch aangedreven, bmw i3De sleutel tot mobiliteitsoplossingen van de toekomst wordt gevormd door elektromotoren*. De toenemende vraag naar een specifieke kleur van een HellermannTyton-product geeft ons een duidelijke indicatie van een trend: hybride- en elektrisch aangedreven voertuigen (EV’s) zijn bezig aan een niet te stuiten opmars. Lees waarom oranje een waarschuwingskleur is voor HellermannTyton.

Pas op, hoogspanning!

hochspannung warndreieck Starkstrom Elektrische voertuigen functioneren op gelijkstroom tot 400 V en wisselstroom tot 600 V; in een enkel geval zelfs tot 1.000 V. In hybride en volledig elektrisch aangedreven voertuigen worden zowel de isolatie als de verbindingscomponenten van hoogspanningsbekabeling in de kleur oranje uitgevoerd. Deze kleur vormt een duidelijke waarschuwing voor technici en hulpdiensten voor gevaarlijk hoge spanningen in deze moderne voertuigen. Door de hogere temperaturen en het directe risico op verwondingen dienen alle toegepaste materialen aan speciale eisen of standaards te voldoen.

De uit vernet polyolefine (PO-X) vervaardigde krimpkous TF21 van HellermannTyton is uitermate geschikt voor gebruik in zogenaamde EV’s. Voor gedetailleerde informatie klik hier: TF21 oranje. In de afgelopen periode is de vraag naar de oranje variant duidelijk gestegen.

De reden hiervoor schuilt in het simpele feit dat TF21 krimpkous een optimale mechanische en elektrische bescherming biedt. De kous krimpt snel, met een krimpverhouding van 2:1, bij een relatief lage temperatuur, is vlamvertragende (UL224), eventueel te bedrukken en uitstekende bestand tegen chemicaliën. En niet in de laatste plaats: omdat wij hem in het oranje leveren.

De innovatieve vonk slaat over

De auto van morgen wordt vandaag ontworpen, daarom zetten wij onze jarenlange ervaring in het seriematig produceren van componenten voor de automobielindustrie in om ingenieuze oplossingen te bedenken en te realiseren. Bijvoorbeeld in nieuwe voertuigen, met alternatieve vormen van aandrijvingen.

Het reduceren van gewicht draagt wezenlijk bij aan een efficiënt energiegebruik van alle soorten voertuigen. Onze R&D-teams werken nauw samen met de klant om uit kunststof vervaardigde alternatieven voor bestaande technologieën te ontwikkelen.

BMW i3 Foto Picture front orange heat shrink tubing, Krimpkous
BMW i3

Naast standaard componenten, zoals TF21 oranje krimpkous, ontwikkelt HellermannTyton ook klantspecifieke componenten als clips, goten en bevestigingsbeugels voor onder andere BMW en Mercedes-Benz. Bijvoorbeeld in de oplaadconnector en verspreid over de gehele harness-set, in de BMW “”i””-serie en in voertuigen gebouwd op het Mercedes E-CELL platform.

Meer informatie omtrent onze R&D-competenties en een diepere blik op de manier waarop HellermannTyton deze inzet bij haar OEM-kanten vindt u in de brochure Automotive Competences.

Klik hier voor: krimpkouscalculator en wanddiktecalculator

* zoekwoorden toekomst+mobiliteit+oplossingen+elektro+motoren

Beoordeel dit artikel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.